Vi se întâmplă adesea să rămâneți fermecați de imaginile fabuloase cu amenajări interioare și să simți brusc nevoia de a mai schimbă câte ceva și prin propriile căsuțe? Nu e nevoie neapărat de designeri sau planuri mărețe, pentru a revigora atmosfera casei, mai ales dacă bugetul pe care îl aveți la dispoziție nu e tocmai unul consistent, încercați să fiți propriu vostru meșter.

Cheia decorării cu un buget redus constă în entuziasmul, ambiția personală, dar și un pic de timp la dispoziție pentru a realiza singuri o mare parte din treaba. Când vine vorba de accesorii, uitați de obiectele decorative din magazine și încercați să creați propriile obiecte. Iar cum astăzi Internetul abundă de tutoriale de tip DIY (Do-It-Yourself), cu siguranță că nu veți duce lipsa de inspirație. Încercați să fiți propriul vostru meșter, și poate că la final de amenajare va veți descoperi un nou hobby

Vopsirea pereților

Cea mai bună metodă de a revigora atmosfera locuinței constă în vopsirea pereților. Dacă vopsirea tuturor camerelor implică un efort cam mare, cel mai bine ar fi să va rezumați la o singură camera, în care petreceți mai mult timp, poate un livingroom. Puteți alege să vopsiți întreagă camera sau doar un perete, transformându-l astfel în elementul central al camerei. Dacă nu vă surâde ideea, puteți vopsi ușa, într-o culoare proaspătă care să lumineze atmosfera camerei. Pentru o atmosfera energică, apelați la culori vii (nuanțe de galben, verde sau portocaliu), care se regăsesc apoi și în alte obiecte decorative.

back-view-man-painting-wall_23-2147758685

Jocul de lumini

În orice tip de amenajare jocul de lumini e unul din elementele centrale. Dacă camera voastră e prea întunecată, fie din cauza geamului, fie a iluminării necorespunzătoare aveți mai multe opțiuni. O idee ar fi să renunțați la draperiile întunecate, inocuindu-le de exemplu cu jaluzele. Altă soluție constă în schimbarea tipurilor de becuri folosite (alegeți becuri economice, cu lumina caldă). Pentru o atmosfera romantică, apelați la lămpile de noptieră.

Clasicul covor

Un alt element ce poate schimbă radical atmosfera unei camere este chiar clasicul covor. Dacă v-ați săturat de cel vechi sau vreți să inviorati puțin încăperea, e timpul să va cumpărați unul nou. Puteți opta pentru o culoare mai puternică (cum e roșul sau portocaliul) ca elemnt central de decor. În alegerea covorului, pe lângă dimensiuni (covorul nu trebuie să acopere întreagă suprafață a camerei ) esențial este materialul, care să va permită buna întreținere și curățarea rapidă ulterioară.

Mutarea mobilierului

O idee care nu implică niciun cost constă în mutarea sau repoziționarea mobilierului actual. De asemenea găsiți o altă funcționalitate vechilor obiecte de care aparent nu mai aveți nevoie. Puteți transformă de exemplu valizele vechi în obiecte de decor sau spații de depozitare. La fel puteți proceda și cu coșurile din nuiele, sau alte obiecte pentru grădina, care la o restaurare rapidă pot fi ușor transformate în mini-obiecte decorative pentru casă.

Colțuri verzi

 Creați colțuri verzi, cu diferite tipuri de plante, nu doar pe balcon și ci în alte spații. Și ca să-i adăugați și un strop de utilitate, cumpărați sau plantați verdețuri ce pot fi folosite pe post de condimente, cum ar fi pătrunjelul, rozmarinul etc. sau aloe vera pentru tratamente cosmetice naturiste.

idei de obiecte de decor

Obiecte decorative noi

Personalizați-vă propriile obiecte decorative, încercați să fiți propriul vostru meșter. Puteți folosi banalele borcane, pentru a crea minunate obiecte decorative cu care să vă facă să vă simțiți bine și să vă uimiți invitații.

Imaginație, răbdare și un strop de îndemânare…cam de acestea ați mai avea nevoie.