fbpx

Apartament cu 4 camere în Palatul Bohuș

Ultracentral, Arad, Arad

Detalii

Vă propunem spre achiziție un apartament compus din 4 camere, situat într-o clădire istorică din centrul orașului.
Locuința este structurata astfel: antreu, living, bucătărie, cămară alimente, debara, 1 baie cu fereastră de aerisire, wc de serviciu, 3 dormitoare și o terasă generoasă.
Apartamentul se găsește la etajul 2 din 3 al clădirii și are o suprafață construită de 248 mp, cea utilă fiind de 135 mp.

În curtea comună accesul se face cu telecomandă ce acționează bariera..

Apartamentul se poate vinde mobilat și utilat complet.
Încălzirea este cu centrală proprie pe gaz.
S-a păstrat parchetul original de lemn.
Proprietatea păstrează aerul interbelic.

Dotările includ:
* curent (contract Enel)
* gaz
* apă
* canalizare
* CATV
* internet

Finisaje:
* podele- parchet, gresie;
* uși interior- lemn și PVC;
* pereți- faianță, vopsea lavabilă;
* stare interior- renovat;
* ferestre lemn și PVC;
* ușă intrare- lemn

DATE ISTORICE DESPRE CLĂDIRE:

Clădirea de dimensiuni impozante, inaugurată în 1913, a fost concepută de arhitectul Lajos Szántay, la comanda familiei baronului Bohus, în locul unei construcţii iniţiale pe două niveluri, casa Bohus, care ocupa numai o parte a terenului.
În arhitectura arădeană, în noua clădire s-au utilizat pentru prima dată planşee din beton armat, tot aici, la parterul palatului într-o sală proiectată iniţial pentru această destinaţie s-a deschis primul cinematograf al oraşului, funcţionând neîntrerupt până în anii nouăzeci.

Descrierea edificiului
Palatul este amplasat în imediata apropiere a pieţei centrale de odinioară a Aradului, piaţa Libertăţii. Clădirea pe patru nivele, cu planul în formă de „U” şi curte interioară s-a construit pe un teren delimitat de strada principală (azi Revoluţiei) şi de străzile Vasile Goldiş şi Românului. Cea mai lungă aripă a clădirii (latura inferioară a U-ului) are faţada la strada Goldiş.
Acoperişul relativ scund, abia se zăreşte în spatele frontoanelor faţadei. Latura posterioară spre curte ale aripilor din străzile Goldiş şi Revoluţiei sunt calcane.

La parterul aripilor din străzile Revoluţiei şi Goldiş, de la început a funcţionat o bancă, mai multe magazine şi o sală bogat decorată a unui cinematograf (în ultima perioadă a fost neglijată şi închisă), iar la etaj şi aici sunt spaţii locative.

Pentru vizionare și detalii vă sunt disponibilă telefonic la numarul 0357 / 789 / 941 Mihaela Bondor Consultant Imobiliar

Cod proprietate: CP866750

Video