Designerii de interior au o pregătire destul de temeinică la baza lor, iar pe lângă asta, talentul joacă și el un rol foarte important, ei fiind capabili să găsească lucrurilor niște întrebuințări la care tu cel mai probabil nu te-ai fi gândit niciodată. Cu siguranță merită să apelăm la serviciile lor, însă și costurile sunt unele pe măsură. Ce facem atunci când bugetul nu ne permite acest lucru? Încercăm să învățăm să gândim și noi ca unul.

Nu, nu o să încerci să iei locul unui designer de interior. Însă este destul de posibil să înveți să gândești ca unul, lucru care te va ajuta mai mult decât crezi tu în procesul de amenajare a propriei locuințe. În continuarea acestui articol iți vom oferi câteva sfaturi care să te ajute să privești lucrurile din perspectiva unui profesionist. O să vezi că nu este chiar atât de greu.

Primul lucru pe care noi trebuie să îl facem este sa punem pe hârtie chiar de la început ce vrem să obținem prin procesul de amenajare. Având un proiect bine pus la punct ne va fi mult mai ușor să îl ducem la bun sfârșit, precum și să improvizăm, indepartându-ne puțin de la planul inițial. Da, știm, sună puțin ciudat și contradictoriu. Însă e normal să încălcăm unele reguli atunci cand le cunoaștem foarte bine. Acest lucru, în unele situații, ne va ajuta să obținem un rezultat și mai bun.

Privește cu atenție întregul spațiu pe care îl ai la dispoziție. Ce iți dorești? O nouă schemă cromatică sau să o iei de la zero cu tot? Stabilește-ți chiar și un buget, pentru a ști mult mai clar ce iți poți permite și ce nu.

Un alt lucru pe care trebuie să îl facem este să luăm în considerare funcționalitatea fiecărui spațiu, precum și senzatiile pe care să ni le creeze. Gândește-te la nivelul de confort de care vrei să te poți bucura, indiferent că vorbim de o sufragerie, un dormitor sau un spatiu de lucru.

Ia în considerare dimensiunile camerelor și păstrează în mod corect proporțiile. Aici foarte multe persoane greșesc, iar asta pentru că, spre deosebire de un designer de interior, ele nu au ochiul format atunci când vine vorba de alegerea elementelor de decor. Dacă o cameră are dimensiuni foarte mari este logic că nu vom cumpara obiecte de mobilier foarte mici.

Pe final merită mentionat că nu de puține ori accesoriile sunt cele care vor face diferența. Impactul vizual pe care îl au acestea, atunci cand sunt alese cu atenție, este unul deloc de ignorat. Practic ele ne ajută să adăugăm puțină personalitate locuinței noastre.

Sursa articol: Casamea.ro